tisdag 8 januari 2013

Min ökända paprikasoppa!

Jag lagar en jävligt god paprikasoppa - no joke! Den är så god att den försöker äta sig själv. Det måste vara så iallafall, med tanke på hur snabbt den försvinner.

Nåväl, detta recept hittade jag på en dag och det är lika gott som det låter. Fast godare. Mycket godare.

Ingredienser:

Ca 6-8 paprikor
1 burk mascarpone
1 burk lätt crème fraiche "paprika chilli"
2 grönsaksbuljongtärningar
1/2-1 dl ajvar relish
2-3 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
3-6 msk tomatpuré
Salt, peppar

Skölj, kärna ur och halvera så många paprikor som du får plats med på din bakplåt (glöm ej pappret under hehe). Grilla dem i ugnen i 200C tills de är genomstekta, mjuka och lite brända (skalet då). Ta ut dem och låt de filosofera lite sinsemellan medan du gör annat. Om du inte redan gjort annat.



Annat är att hacka och steka lök och vitlök, för att sedan hälla på en liter vatten, krossade tomater, tomatpuré, buljongtärningar och ajvar relish. Låt koka i ca 10 min. Lägg sedan i paprikahalvorna och låt koka med i ca 5 min.


När allting verkar lagom gosigt mixar du allt till en slät soppa. Häll eventuellt i lite mer vatten om konsistensen är för tjock. Ha sedan i lätt crème fraiche och mascarpone. Rör väl och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar, samt servera med ett gott bröd, yoghurtklickar och knaperstekta rivna morötter (fantastiskt gott - sambons brillianta idé!). Så förbannat gott!


Hälsningar Skeden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar